Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@17:02:50 GMT

یک تعارض و یک بومرنگ خطرناک

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۹۵۵۷۶

یک تعارض و یک بومرنگ خطرناک

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد مناسبت‌های تقویمی، همان تاریخ اعتبار و زمان مصرف آن است، ضمن آنکه مانایی و ماندگاری این زمان را عواملی چون فراگیری جامعه مورد نظر تعیین می‌کند.

قدس آنلاین- یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد مناسبت‌های تقویمی، همان تاریخ اعتبار و زمان مصرف آن است، ضمن آنکه مانایی و ماندگاری این زمان را عواملی چون فراگیری جامعه مورد نظر تعیین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین بهانه‌های تاریخی کافی است تا مسائل مبتلا به گروه‌های مرتبط با آن هم در کانون توجه افکار عمومی قرار گیرد و با اتمام این فرصت، موضوعات دامنگیر مناسبت‌های ذکر شده نیز ارزشمندی خود را از دست می‌دهد و حتی گاه به بوته فراموشی سپرده می‌شود.

آغاز سال تحصیلی مدارس و دلمشغولی پدران و مادران از جمله مناسبت هایی است که گرچه حاشیه‌های پس از آن تا مدت‌ها ادامه خواهد داشت، اما بهانه خوبی است برای طرح دوباره مسائلی که گویا تا پیش از آن هیچ گونه اراده‌ای برای حل آن وجود نداشته است. دغدغه تولید و عرضه نوشت افزار دانش آموزان با برندهای داخلی و دعوت خانواده‌ها برای خرید محصولات وطنی با تصاویری که اعتقاد به باورهای ملی و فرهنگی ما را رقم می‌زند، نمونه‌ای است از اراده کوتاه مدت مسئولان فرهنگی و رسانه‌ای کشور برای بحرانی که نه تنها هویت فرهنگی که چرخه اقتصاد داخلی را تهدید می‌کند. حال آنکه پیام‌های هشدار دهنده به سوی مخاطبان آنگاه به ثمر خواهد نشست که تمامی نهادهای مربوط در مواجهه با این تهدیدها به درستی و ظرافت تمام به وظایف خود عمل کنند.

برای درک بهتر این موضوع کافی است کمی دقیق‌تر رفتارهای متناقض نهادهای فرهنگی را با ارسال پیام‌های هشدار دهنده آن‌ها مورد بررسی قرار دهیم.

فارغ از اینکه گفته می‌شود ۸۰ درصد حجم نوشت افزار موجود کشور از آن محصولات چینی و هندی با نشان‌های غربی است، آنچه قابل نقد است اینکه چرا چنین موضوعاتی که به باور مسئولان آفت نظام تعلیم و تربیت کشور به شمار می‌رود تنها در مناسبت‌های تقویمی اعتبار می‌یابد. مگر چرخه تدبیر مدیران فرهنگی یا چرخ اقتصادی واحدهای تولیدی این گونه محصولات تا پیش از آن از حرکت باز ایستاده بوده که یکباره با آغاز فعالیت مدارس زنگ هشدار آن‌ها به صدا در می‌آید؟

رسانه ملی در حالی گزارش‌های تولیدی خبرنگاران خود را در خصوص برندهای خارجی روی آنتن می‌فرستد و چهره شخصیت‌های کارتونی نقش بسته روی نوشت افزار دانش آموزان را مات و شطرنجی می‌کند که همزمان از پخش پویانمایی‌های خارجی در شبکه‌های داخلی خود ابایی ندارد. تو گویی ماموک تایلندی، ماهی فضایی برزیلی، گروه نجات آمریکایی، اوم نوم روسی و یاپ یاپس کانادایی و ده‌ها مجموعه از این نوع را رسانه‌های آن سوی آب دوبله و پخش می‌کنند.

بد نیست بدانید همین پویانمایی «اوم‌نوم» Om Nom Stories که ذکر آن رفت و در رسانه ملی ما پخش می‌شود به دنبال یکسری بازی‌های رایانه‌ای به نام «Cut the Rope » که برای موبایل و تبلت طراحی شده بود، برای گروه سنی خردسال ساخته شده است. حتی فیلم‌های کوتاه «اوم‌نوم» نیز دارای یک بازی است که می‌توان در هر قسمت، یک ستارۀ طلایی را در طول فیلم پیدا کرد. علاوه بر این اسباب‌بازی‌ها، عروسک‌ها و سایر لوازم مختلف اوم‌نوم نیز تولید شده‌اند. مجموعه بازی‌های رایانه‌ای «اوم‌نوم» انواع گوناگونی دارند که قابل نصب روی انواع گوشی‌ها و تبلت‌ها هستند. این بازی‌ها توانسته تاکنون چندین و چند جایزۀ مختلف و معتبر جهانی را از آنِ خود کند. بدین گونه سعی، حمیت و تبلیغات شرکت سازنده، تلاش دست اندرکاران رسانه ملی را نیز برای معرفی این پویانمایی و سایر تولیدات غیر بومی را نیز می‌توان افزود.

از رسانه ملی که بگذریم، قفسه فروشگاه‌های عرضه محصولات فرهنگی را صدها لوح فشرده از پویانمایی‌های متفاوت خارجی پر کرده است که بار سنگین نظارت بر عرضه و پخش آن بر دوش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سنگینی می‌کند.

واقعیت تلخی است، اما بد نیست حال که به اینجا رسیدیم به این نکته هم اشاره کنیم که بازار پوشاک، اسباب بازی و حتی تم جشن‌های تولد کودکانمان لبریز از برندهای خارجی است. متأسفانه فرزندان ما پیش از آنکه السا و آنا، مینیون‌ها، خرس تدی، کیتی و... را روی نوشت افزار خود جست و جو کنند و بیابند، در رسانه ملی، فروشگاه‌های محصولات فرهنگی، یا بر روی تم جشن تولد، کاغذهای کادو، تی شرت‌ها و... با آن‌ها انس گرفته‌اند!

فراموش نکنیم این تعارض رفتاری از سوی مدیران فرهنگی و رسانه‌ای بومرنگ خطرناکی است که چهره اعتماد مخاطبان را هدف گرفته است.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۹۵۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟

برخی از مرگ و میرها در جهان به داروی پرگابالین مرتبط دانسته شده‌اند. بسیاری از مصرف‌کنندگان این دارو، آن را در بازار سیاه و اغلب از وب‌سایت‌های غیرقانونی خریداری می‌کنند.

پرگابالین چیست و چه کاربردی دارد؟

پرگابالین برای درمان بیماری‌هایی مانند صرع، دردهای عصبی (نوروپاتیک) و اضطراب استفاده می‌شود.

این دارو به صورت قرص، کپسول یا به شکل مایع عرضه می‌شود و بسته به برند کارخانه تولیدکننده ممکن است با نام لیریکا یا نام‌های دیگر (Alzain, Axalid, Signature) نامیده شود.

عوارض پرگابالین چیست؟

برخی پرگابالین را والیوم یا «باد» (Bud) جدید (مانند آبجوی بادوایزر) می‌نامند، زیرا می‌تواند مانند آرام‌بخش‌ها و الکل، احساس آرامش در مصرف‌کنندگان ایجاد کند.

مصرف بیش از حد آن - به ویژه هنگامی که با سایر داروهای خیابانی (غیرقانونی) که اثر آرام‌بخشی نیز دارند ترکیب شود - می‌تواند باعث خواب‌آلودگی و مشکلات تنفسی شود.

به بیمارانی که برایشان پرگابالین تجویز می‌شود، توصیه می‌شود از مصرف الکل خودداری کنند.


مصرف پرگابالین با مواد افیونی (اُپیوئید)، مانند هروئین، می‌تواند به ویژه خطرناک باشد


مصرف هم‌زمان مواد افیونی و پرگابالین، تنفس را کند می‌کند. پادزهر اضطراری نالوکسان که برای خنثی کردن اثرات مواد اُپیوئیدی به کار می‌رود، هیچ تاثیری برای مقابله با اثرات پرگابالین ندارد.

آیا می‌توانید به پرگابالین معتاد شوید؟

اثر آرامش‌بخش پرگابالین – که گاهی اوقات آن را «نشئه ملایم» توصیف می‌کنند – می‌تواند باعث شود بعضی از مصرف‌کنندگان آن، ماهیت اعتیادآور آن به مرور زمان را دست کم بگیرند.

وابستگی به پرگابالین به ویژه برای کسانی که سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا اعتیاد دارند خطرناک است.

چگونه می‌توانید آن را کنار بگذارید، و آیا عدم استفاده از آن سخت است؟

برای برخی افراد توقف مصرف پرگابالین سخت است.

عوارض قطع مصرف این دارو می‌تواند شامل تغییرات خلق‌وخو مانند عصبانیت و تحریک‌پذیری، اضطراب و وحشت و همچنین علائم فیزیکی مانند عرق کردن، حالت تهوع و لرز باشد.

کسی که می‌خواهد این دارو را ترک کند باید ابتدا با پزشک مشورت کنند.

نباید به طور ناگهانی مصرف پرگابالین را متوقف کنید مگر اینکه پزشک‌تان توصیه کند. میزان دارو معمولاً طی یک هفته یا بیشتر کاهش می‌یابد.

آیا پرگابالین بدون نسخه غیرقانونی است؟

در چندین کشور، از جمله بریتانیا، پرگابالین دارویی است که فقط با تجویز پزشک عرضه می‌شود، و نگهداری از آن بدون دلیلِ پزشکیِ معتبر، یک جرم کیفری است.

با این حال، این دارو بدون احتیاج به تجویز پزشک در داروخانه‌های چندین کشور در خاورمیانه از جمله ایران و همچنین در بسیاری از ایالت‌های هند به فروش می‌رسد.

چند مورد مرگ و میر با پرگابالین مرتبط بوده‌اند؟

پرگابالین در سال ۱۹۹۳ در ایالات متحده و بریتانیا معرفی و عرضه شد.

مطالعه‌ای که توسط مجله پزشکی نیچر کامیونیکیشنز منتشر شده است تخمین می‌زند که میزان دوزهای پرگابالین و داروی مشابه گاباپنتین که روزانه در سراسر جهان مصرف می‌شود بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ بیش از چهار برابر شده است.

بیش از هشت میلیون مورد پرگابالین در انگلستان در سال ۲۰۲۲ تجویز شد. در آن سال، ۴۴۱ مورد مرگ مربوط به این دارو در انگلستان و ولز گزارش شد.

در سال ۲۰۲۳، گزارش سالانه اوردوز استرالیا، ۸۸۷ مرگ مرتبط با پرگابالین گاباپنتین را بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ شناسایی کرد که ۹۳ درصد آن مربوط به پرگابالین بود.

اسناد بریتانیا در این زمینه حاکی از آن است که بیشترین مرگ و میر بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ مربوط به پرگابالین زمانی رخ داده است که این دارو در کنار داروی دیگری مانند متادون یا مورفین مصرف شده است.

در بسیاری از موارد، این داروها توسط پزشک تجویز نشده بودند.

کدام کشورهای دیگر شاهد افزایش سوء مصرف پرگابالین بوده‌اند؟

استفاده از پرگابالین و گاباپنتین در صربستان بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ هر سال ۶۰ درصد افزایش یافت.

بر اساس داده‌های مرکز ملی کنترل مسمومیت، ۳۷۴ نفر بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ مسمومیت حاد ناشی از مصرف این داروها را داشتند. از این تعداد، ۹۶ درصد پرگابالین مصرف کرده بودند.

گزارش‌های رسمی حاکی از آن است که در عربستان سعودی و اردن نیز به طور فزاینده‌ای مورد سوء مصرف قرار می‌گیرد که عمدتاً توسط مردان جوان است.

در سال ۲۰۱۷، مرکز ملی توانبخشی امارات متحده عربی اعلام کرد پرگابالین و گاباپنتین رایج‌ترین داروهایی هستند که افراد زیر ۳۰ سال سوء مصرف می‌کنند.

مقادیر زیادی پرگابالین غیرقانونی در امارات و کویت کشف و ضبط شده است.

در ماه مارس، ۲.۷۵ میلیون قرص از یک باند قاچاق در امارات متحده عربی کشف و ضبط شد.

در سال ۲۰۲۳، مقامات کویت ۱۵ میلیون کپسول پرگابالین و نیم تن دیگر از دارو را به شکل پودر کشف و ضبط کردند.

منبع: بی بی سی

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند/ گفتگو
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران
  • فریبا: استقلال دو بازی خطرناک تا قهرمانی دارد
  • فریبا: استقلال تا پایان لیگ ۲ بازی خطرناک دیگر دارد
  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان ایران و عراق اتفاق بیفتد
  • وضعیت خطرناک روستای زرانگوش بدره بر اثر سیلاب
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • بررسی تعارض منافع شرکت تعاونی کارکنان بنادر و گمرکات در ارائه برخی خدمات
  • هشدار کاپیتان رم به لورکوزن: ما هنوز زنده‌ایم!